На Кіровоградщині 18 тисяч горе-батьків заборгували своїм дітям

Перегляди: 1077

На Кіровоградщині на виконанні у відповідних відділах ДВС перебуває більше 18 тисяч виконавчих документів про стягнення аліментів.

Про це CBN повідомив начальник головного теруправління юстиції в області Вадим Гуцул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільша кількість - майже шість тисяч - це провадження, по яким сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за три місяці, а півтори тисячі - за три роки.

При цьому органи державної виконавчої служби констатують, що у 31% випадків виконання рішень судів майже неможливе через те, що боржники або ведуть аморальний спосіб життя, або в них відсутнє майно, яке можна стягнуть на користь дітей.

Вадим Гуцул зазначив, що з початку року у більше ніж двох тисячах проваджень батьки в повному обсязі сплатили свій борг перед дітьми.

«Завдяки закону, прийнятому в рамках ініціативи «Чужих дітей не буває», який набрав чинності у лютому цього року, 15 755 дітей відчули реальну допомогу держави. Вже більше 123 мільйонів гривень аліментів стягнули державні виконавці Кіровоградської області. Для порівняння, за весь минулий рік стягнули лише 65 мільйонів гривень», - розповів Вадим Гуцул.

При цьому майже 4,5 тисячі горе-батьків обмежили в праві виїзду за межі України, ще приблизно таку ж кількість боржників тимчасово позбавили права керування авто.

У 115 випадках боржників суди направили на виконання суспільно корисних робіт.

«Наразі шість осіб працюють на суспільно корисних роботах, 45 особи вже відбули адміністративне стягнення, до шести осіб застосовано адміністративний арешт терміном на 15 діб», - додав начальник головного теруправління юстиції в області.