Нацполiцiя Кiровоградщини отримала систему вiдеоспостереження з потужною аналiтичною складовою

Перегляди: 1883

Систему вiдеоспостереження з потужною аналiтичною складовою Головне управлiння Нацiональної полiцiї отримало наприкiнцi 2018 року.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На створення системи видiлили понад 1,6 млн грн з обласного бюджету в рамках реалiзацiї комплексної Програми профiлактики злочинностi в областi на 2016-2020 роки та вiдповiдних мiсцевих програм.

За допомогою цiєї системи можна буде вiдшукати транспортний засiб за номерним знаком або маркою, кольором, типом автомобiля. Комплекси вiдеоспостереження також можуть виконувати функцiї запобiгання злочинам, безпеки населення, охорони майна, техногенної безпеки, зниження рiвня терористичних загроз тощо. Робота з розширення функцiй та кiлькостi зон покриття триває.

Вiдповiднi комплекси вiдеоспостереження вже встановили на виїздах з обласного центру в напрямку мiст Знам’янка, Кривий Рiг, Миколаїв, Умань та села Соколiвське Кропивницького району. Ще три таких комплекси та близько п’яти оглядових smart-камер планують встановити в обласному центрi до 14 сiчня 2019 року.

Також придбали cloud-платформу для збору, обробки та накопичення вiдеоданих, сервер управлiння cloud-платформою, вiдеосервери зберiгання даних, побудовано мережеву iнфраструктуру.

Одну камеру з можливiстю зчитувати номернi знаки встановили у мiстi Гайворон, а також три оглядових smart-камери та одну роботизовану камеру.

Система вiдеоаналiтики обласного центру налiчує 16 вiдеокамер, двi з яких мають функцiї розпiзнавання номерних знакiв та встановленi на виїздi з Кропивницького до мiста Київ, три мають функцiї розпiзнавання облич та встановленi в центральному скверi мiста, одна роботизована камера встановлена на площi Героїв Майдану, iншi десять – оглядовi.