Представник Кіровоградщини став абсолютним чемпіоном України зі скелелазіння

Перегляди: 1272

Чемпіонат України зі спортивного скелелазіння серед школярів проходив у Кременчуку, повідомили СВN у Кіровоградській обласній федерації альпінізму та скелелазіння.

У змаганнях взяли участь 195 найсильніших спортсменів із дев’яти регіонів України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Сумської, Донецької, Луганської, Полтавської, Харківської, Волинської областей та Києва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чемпіонське звання у вправах на швидкість і трудність та в багатоборстві здобув спортсмен збірної Кіровоградської області, учасник літніх юнацьких Олімпійських ігор Ярослав Ткач. Всього до складу команди Кіровоградщини входили 12 спортсменів.

У особистому заліку серед спортсменів 2001 - 2002 років народження Валерія Гончарук стала першою у швидкості та багатоборстві й здобула срібло у складності. Ніл Плохов фінішував другим у вправі на швидкість й посів третє місце в багатоборстві.

До десятки найсильніших скелелазів України також потрапили Дмитро Поляков, Матвій Єрофеєв, Роман Ковальчук, Катерина Рябоштан, Софія Чабан, Олександра Калмикова.

У командному заліку серед регіонів збірна команда Кіровоградщини стала найкращою у складності та завоювала срібні нагороди у багатоборстві.