На Кiровоградщинi полiцiя перевiряє мiсця продажу ялинок

Перегляди: 999

На Кiровоградщинi полiцiя проводить попереджувальну роботу з виявлення фактiв вирубки та реалiзацiї новорiчних ялинок.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У складi спiльних мобiльних груп полiцейськi разом iз працiвниками екоiнспекцiї, лiсового господарства та представниками громадськостi у передноворiчний перiод проводять вiдповiднi рейди.

До проведення заходiв у середньому за добу залучають бiльше 200 полiцейських, серед них iнспектори груп реагування патрульної полiцiї та дiльничнi офiцери територiальних пiдроздiлiв, працiвники управлiння патрульної полiцiї, роти полiцiї особливого призначення.

Надають свою допомогу також вiйськовослужбовцi Нацгвардiї та представники громадських формувань.

У рамках вжитих заходiв вже перевiрили бiльше 240 одиниць транспортних засобiв i вiдпрацювали понад 75 ринкiв.

Виявили понад пiвтора десятка фактiв торгiвлi хвойною продукцiєю у невстановлених мiсцях. Стосовно порушникiв складено адмiнiстративнi матерiали за ст. 160 КУпАП.

Робота у даному напрямку продовжується.

За незаконну порубку, пошкодження та знищення хвойних насаджень, а також порушення правил зберiгання, перевезення та реалiзацiї такої продукцiї законодавством передбачена адмiнiстративна вiдповiдальнiсть (ст. 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП), а саме – накладення штрафiв вiд п’яти до 100 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян (у залежностi вiд розмiру заподiяної шкоди) та кримiнальна – за ст. 246 КК України (незаконна порубка лiсу).

Нагадаємо, новорiчнi дерева вирощують на спецiальних промислових плантацiях. В областi зростають близько 900 тисяч штук кримської сосни та звичайної ялини. З них 26 тисяч штук лiсiвники готовi реалiзувати нинiшньої зими.