У Кропивницькому завершився футзальний «Кубок Зірок-2018»

Перегляди: 2519

У кропивницькому спорткомплексі «Енерго-спорт» сьогодні, 30 грудня, завершився традиційний передноворічний турнір із футзалу «Кубок Зірок», повідомляє кореспондент CBN.

Це одні з найпрестижніших змагань футзалістів на Кіровоградщині, які започаткувала обласна федерація футболу ще в 2005 році. Тоді прийняли рішення, що до участі в наших баталіях у зимове міжсезоння, наряду із аматорами, допускатимуть професійних футболістів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У різні роки участь у турнірі брали Андрій П’ятов, який виступив ініціатором створення незмінного учасника всіх «зіркових» турнірів – ФК «2005» , інші доволі відомі гравці елітного футбольного дивізіону України та Першої ліги, футболісти та тренери кіровоградської «Зірки» та футзальної збірної України на чолі з головним тренером Олександром Косенком.

Не виключенням став і цьогорічний турнір. У складах різних команд вболівальники мали можливість побачити колишніх гравців кропивницької «Зірки» Романа Андрєнка, Романа Травкіна, В’ячеслава Головченка, Тараса Чемериса, Антона Карпінця, Олександра Кочуру (нині тренер ФК «Зірка»), юних вихованців Академії ФК «Зірка», а також Ігоря Загальського (СК «Дніпро-1»), Дмитра Рудика, Еміля Мустафаєва (обидва ФК «Олександрія»), Богдана Боровського (Гірник-Спорт»), Дмитра Хорольського («Зірка»), Олександра Сафонова («Черкащина-Академія»), Олега Синьогуба («Інгулець»), а також професійних футзалістів українських та зарубіжних клубів.

На попередньому етапі вісім команд розбили на дві групи. Колективи, що посіли перше та друге місця, виходили до півфіналу. У групі А минулорічний переможець змагань – кропивницький «Альянс» лише в серії післяматчевих пенальті вирвав перше місце в футзалістів «Металургу» з Кіровоградського району. При цьому нічию «альянсівці» здобули за дві секунди до фінальної сирени. Третіми та четвертими тут фінішували ФК «Новоукраїнка» та кропивницький «Фаворит».

Переможцем іншої групи впевнено став дебютант турніру – ФК «Локо» (Знам’янка), який виграв усі матчі й випередив ФК «2005», що посів друге місце, а також кропивницькі «Арсенал» та «Дніпро-Кіровоград».

Сьогоднішні півфінали тримали уболівальників в напрузі від першої й до останньої хвилини. Спочатку ФК «2005» взяв реванш за минулорічну поразку в фіналі в «Альянса» - 7:2. Але рахунок не відображає подій на майданчику, адже три м’ячі «альянсівці» пропустили вже на останній хвилині, коли, намагаючись відігратися, замінили воротаря на п’ятого польового гравця.

У другому півфіналі «Металург» до середини другого тайму був попереду в рахунку. А потім головний бомбардир «Локо» Богдан Боровський спочатку відновив рівновагу з пенальті, а згодом він же реалізував дабл-пенальті, коли суперники перевищили ліміт фолів. Фінальна сирена зафіксувала надважку перемогу знам’янчан – 4:3.

У матчі за третє місце надломлені морально «металургівці» не змогли дати гідного опору (10:5) «Альянсу», який здобув бронзу.

Фінал проходив у надзвичайно драматичній боротьбі. Знам’янчани побудували свої дії на контратаках, три з яких втілили в забиті м’ячі. А от гравці ФК «2005» своїми шансами не скористалися. Відразу по перерві «Локо» збільшив свою перевагу до чотирьох м’ячів – 4:0. Після цього кропивничани остаточно зняли свого голкіпера й вп’ятьох кинулися відіграватися. За дві хвилини до закінчення основного часу Кочура, Загальський з партнерами скоротили відставання до двох м’ячів – 5:3. Але на більше кропивничан не вистачило, свій шостий гол знам’янчани забили в порожні ворота на останніх секундах – 6:4.

Гравці ФК «2005» другий рік поспіль задовольнилися сріблом. Знам’янський ФК «Локо», який грав у такому складі : Дмитро Рудик, Сергій Панібратець, Максим Гедерим, Максим Корчинський, Андрій Марущук, Олександр Сафонов, Дмитро Хорольський, Олександр Савін, Богдан Боровський, Олексій Шушпанов, Олег Синьогуб - з першого разу виграв «Кубок Зірок».