Газовикам доручили посилити техконтроль у зв’язку з загибеллю родини у Кропивницькому

Перегляди: 1640

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив звернутися до газопостачальної компанії Кропивницького з проханням посилити технічний контроль з експлуатації газового обладнання у житловому секторі.

Відповідне доручення Райкович дав під час апаратної наради сьогодні, 2 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це пов’язане з тим, що в обласному центрі загинула родина: батьки з двома дітьми. Трагедія сталася, за попередньою версією, через неправильну експлуатацію газового обладнання, наголосив Райкович: «Колонка дві тисячі десятого року випуску – не нульових і не дев’яностих, – акцентував він, – Була неправильна експлуатація – в результаті і батьків нема, і діток нема. А ще ж поруч квартири – можуть бути непоправні наслідки. Я даю доручення звернутися до облгазу по посиленню контролю за газовою апаратурою. Повинен бути жорсткий технічний контроль, перевірка стану димоходів і вентиляційних каналів. Вентиляційні канали – для вентиляції, а димоходи – для викиду відпрацьованих газів. Деякі суб’єкти діяльності допускають нехлюйство, сподіваються, що «й так згодиться». Тому власникам газових автономок треба «сім разів відміряти – один раз відрізати». Я наголошую – не підпускайте невідомих та «лівих» підрядників й близько до виконання робіт в житловому фонді. Жодних врізок в газові системи».

Нагадаємо, 28 грудня у Кропивницькому загинула сiм’я з дітьми – чоловік, дружина та двоє їхні дітей 6 та 11-річного віку.