Райкович доручив проінспектувати якість розчищення тротуарів у Кропивницькому

Перегляди: 1186

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив начальнику спеціалізованої інспекції Андрію Максюті посилити контроль над розчищенням тротуарів та прилеглих територій в обласному центрі.

Відповідне доручення Райкович дав під час апаратної наради сьогодні, 2 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Райковича, наразі всі прилеглі території та тротуари закріплені за власниками чи балансоутримувачами – вся так звана «червона лінія» їх має. Якість розчистки територій від снігу та наледнів, за оцінкою міського голови, добра, але може бути кращою.

«Я доручаю начальнику спеціалізованої інспекції міста проінспектувати власників всіх балансоутримувачів територій – як великих підприємств, так і представників малого та середнього бізнесу. Всіх, без винятку. «Червона смуга» вся має власників – тож слідкування за належним станом тротуарів – зона їхньої відповідальності. Люди ж ходять тротуарами, а в таку погоду це ще й питання їхньої безпеки. І дороги треба розчищати до бордюрів, і не перед міськвиконкомом, а біля шкіл», – наголосив Райкович.

Також під час апаратної наради він дав доручення підприємству «Екостайл», що займається вивозом сміття, не допускати перебоїв у роботі, водоканалу – оперативно ліквідовувати пориви та витоки, особливо каналізаційні, а спецінспекції – слідкувати за тим, аби всі земельні роботи проводилися лише після відповідного дозволу.