На Кiровоградщинi задокументували низку кримiнальних правопорушень за фактами шахрайств

Перегляди: 846

Протягом минулого року полiцейські областi задокументували низку кримiнальних правопорушень за фактами шахрайств.

Про це CBN поiнформували в ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Iз них майже половина за фактами здiйснення операцiй з купiвлi-продажу через всесвiтню мережу Iнтернет, третина – викрадення коштiв iз банкiвських рахункiв шляхом отримання особистих даних, бiльше 10% – повiдомлення потерпiлих про те, що їх родичi знаходяться в державних установах, потрапили в ДТП i потребують фiнансової допомоги, ще стiльки ж – пiдробки документiв та пiдписання договорiв iз недобросовiсними виконавцями, а також за кiлькома фактами заволодiння коштами громадян, якi перераховували їх за начебто виграний автомобiль.

У скоєннi кримiнальних правопорушень, передбачених ст. 190 «Шахрайство» Кримiнального кодексу України, полiцейськi повiдомили про пiдозру 164 особам. Матерiали направили на розгляд до суду.

Водночас, такi факти продовжують повторюватися.

Працiвники полiцiї звертаються до громадян iз рекомендацiями, якi слiд уважно вивчити, пам’ятати про них самим i розповiсти родичам та знайомим людям, аби не стати жертвою шахраїв.