У Кропивницькому перевірили готовність навчальних закладів до початку навчання (ФОТО)

Перегляди: 1756

Вчора, 3 січня, заступниця міського голови Наталія Дзюба проінспектувала кілька навчальних закладів на дотримання температурного режиму у приміщеннях, де перебувають діти.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найперше з інспекцією вона відвідала садочок № 70 «Оленка». Посадовиця поспілкувалася із вихователями та перевірила показники термометрів у групах.

«Оглянувши групи, ми переконались, що в приміщеннях тепло, температура не нижча за 18-19 С, - зауважила Наталія Дзюба. - В даному садочку встановили терморегулятор - пристрій, який підтримує заданий температурний режим повітря. Він налаштований так, що вночі система опалення вимикається, а починає працювати за три години до приходу дітей. Таким чином, садочок економить на опаленні, і приміщення встигають прогрітись, щоб діти приходили вже у теплі групи».

В школах інша ситуація: оскільки діти зараз перебувають на зимових канікулах, тиск у системі теплопостачання знизили, щоб не обігрівати порожні класи. Але керівники навчальних закладів запевнили, що коли діти вийдуть на навчання, тиск у системі збільшать, і в класах стане тепліше.

Також Наталія Дзюба поспілкувалася із керівництвом ЗОШ № 16, де в молодшій школі виникли проблеми з опаленням окремих класних кімнат. Оскільки проблема виявилася складнішою, ніж думали працівники закладу, керівництво звертатиметься до фахівців, які б знайшли причину несправності і встигли її ліквідувати до завершення канікулярного періоду.