Кропивницький прийняв естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Перегляди: 1624

Кропивницький в рамках святкування 75 річниці визволення від фашистів прийняв естафету пам'яті «Слава визволителям України».

З нагоди вшанування визволителів рідної землі сьогодні, 8 січня, у міськраді відбулися урочисті заходи, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На жаль, і сьогодні їхні внуки і правнуки змушені захищати нашу державу на сході. Все менше і менше стає ветеранів. В нашому місті тих, хто його визволяв, залишилося всього троє», - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Як данину шани і вічної пам'яті людям, які на своїх плечах винесли тягар війни, в країні проходить всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України», яку започаткувала Організація ветеранів України.

В області естафета стартувала з села Куцеволівка, що першим на Кіровоградщині визволили від ворога. Потім були Онуфріївський район, Світловодськ, Олександрія, Знам'янка. Останньою звільнили Вільшанку - там 21 березня фінішує обласна естафета пам'яті. Сьогодні ж естафетна група Черкаської області доставила копію штандарту Другого Українського фронту у Кропивницький.