На Кіровоградщині погіршиться погода – очікують снігопади і морози

Перегляди: 2631

Починаючи з 10 січня метеорологи очікують на вихід південного циклону на територію південних областей країни, а його вплив очікують і на Кіровоградщині.

Про це CBN повідомила начальник обласного гідрометцентру Олена Юрченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, 10 січня вночі буде сніг, вдень мокрий сніг з температурою повітря в межах 3-8 градусів морозу і з вітром до 7-12 метрів за секунду.

«З 11 січня очікуємо погіршення погодних умов, мокрий сніг, місцями навіть дощ, налипання мокрого снігу, вітер посилиться до 15-20 метрів за секунду, на дорогах – ожеледиця, можлива ожеледь. Температура вдень коливатиметься від двох градусів морозу до трьох тепла.

12 січня очікуємо припинення явищ і посилення морозів до 10-15 градусів вночі, 3-8 вдень. Цей рівень небезпеки, який ми очікуємо на 11 січня, – «жовтий». Але це не є надзвичайними складними погодними умовами – вони звичайні, але в умовах урбанізації можуть бути небезпечними для простих громадян, для автотранспорту, для енергопостачальних компаній та компаній зв’язку», – зазначила Юрченко.