На Кіровоградщині скасували договір на закупівлю м’яса для шкіл

Перегляди: 884

Новоукраїнська мiсцева прокуратура виявила порушення при проведеннi процедури державної закупiвлi м’яса для потреб навчальних закладiв Добровеличкiвського району вартiстю 380 тис грн.

Про це CBN поiнформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З метою визнання недiйсними результатiв тендеру, органи прокуратури звернулись до суду.

При аналiзi пропозицiї, яку надав переможець торгiв встановили, що остання не вiдповiдає квалiфiкацiйним критерiям, а пiдприємство не в змозi забезпечити належне виконання норм щодо транспортування й зберiгання м’яса, яке буде споживатися дiтьми та пiдтвердити якiсть продукцiї.

Переможець торгiв не надав копiї ветеринарного свiдоцтва та не вказав безпосереднього виробника м’яса. Пiдприємство не надало жодних пiдтверджень щодо наявностi спецiалiзованого справного транспорту, який обладнаний у вiдповiдностi з вимогами транспортування швидкопсувних вантажiв, санiтарним правилам та нормам. Також вiдсутнi документальнi пiдтвердження трудових вiдносин мiж учасником торгiв та водiєм-вантажником.

Мiсцева прокуратура подала позов до вiддiлу освiти, молодi та спорту Добровеличкiвської РДА та пiдприємства-переможця iз вимогами щодо визнання недiйсними результатiв публiчної закупiвлi та договору на постачання продукцiї.

Господарський суд Кiровоградської областi позовнi вимоги прокуратури задоволив у повному обсязi – договiр про закупiвлю м’яса за державний кошт у сумi 380 тис грн визнали недiйсним.