На Кiровоградщинi ввели в експлуатацiю вже десять новозбудованих амбулаторiй

Перегляди: 771

В областi ввели в експлуатацiю вже десять новозбудованих амбулаторiй.

Про це на своїй сторiнцi у Facebook повiдомив Вiце-прем’єр-мiнiстр – Мiнiстр регiонального розвитку, будiвництва та ЖКГ України Геннадiй Зубко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це сiльськi амбулаторiї в селах Криничуватка Устинiвського району, Зибкове Онуфрiївського району, Червона Кам’янка Олександрiйського району, смт Єлизаветградка Олександрiвського району, Червоновершка Компанiївського району, Трепiвка Знам’янського району, Златопiлля Бобринецького району.

Ранiше в областi запрацювали ще три амбулаторiї — в селах Протопопiвка Олександрiйського району, Панчеве Новомиргородського району i Велика Виска Маловискiвського району.

«На початок року, по Українi зареєстровано повiдомлення про початок будiвництва 303 об’єктiв. Маємо рiзнi темпи: деякi регiони рухаються швидко, а деякi вiдстають. Областi-лiдери: Кiровоградська, Днiпропетровська, Луганська, Миколаївська i Хмельницька. До 15 сiчня 2019 року заплановано введення в експлуатацiю ще трьох новозбудованих сiльських амбулаторiй в Рiвненськiй областi i одної в Одеськiй областi», — зазначив Геннадiй Зубко.

Урядовець наголосив, що областi мають рухатись швидше: як з точки зору оформлення земельних дiлянок, так i з точки зору документацiї — укладання договорiв з генпроектувальниками, отримання висновкiв експертизи, оголошення тендерiв та визначення генпiдрядникiв.

У держбюджетi-2019 передбачили субвенцiю на реалiзацiю заходiв, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сiльськiй мiсцевостi – один млрд грн. Додатково з 2018 року перехiднi залишки – понад чотири млрд грн.

Нагадаємо, на Кiровоградщину надiйшли ще 12 авто для сiльських амбулаторiй.