На Кiровоградщинi на 800 «швидких» весiль – лише шiсть розлучень

Перегляди: 783

На Кiровоградщинi впродовж минулого року офiцiйно зареєстрували свої стосунки 4 403 закоханих пари, з них 536 надали перевагу одруженню за пришвидшеною процедурою в рамках проекту «Шлюб за добу».

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної юстицiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Iз кожним мiсяцем сервiс реєстрацiї стосункiв за скороченим варiантом набирає серед наречених все бiльшої популярностi.

Безпосередньо на Кiровоградщинi проект почав дiяти ще наприкiнцi березня 2017 року. За цей час у ньому встигли взяти участь 806 пар. Тiльки шiсть iз них розiрвали свої стосунки.

Одружитися в будь-який зручний момент можуть усi охочi. Для цього необхiдно обрати органiзатора (у Кропивницькому органiзацiєю весiльних церемонiй займається обласний художнiй музей або обласна фiлармонiя, в Олександрiї – мiсцевий палац урочистих подiй), пред’явити паспорти та за необхiдностi iншi документи, укласти договiр i завiтати на власне весiлля.

Факт пiдвищення попиту на шлюби за скороченою процедурою пiдтверджує науковий спiвробiтник вiддiлу науково-просвiтницької роботи обласного художнього музею Леся Нестройна, яка особисто проводить церемонiї для закоханих: «Популярнiсть сервiсу зростає, а це свiдчить про те, що все бiльше людей хоче якомога скорiше отримати документи про реєстрацiю стосункiв i не витрачати час на даремне 30-денне очiкування. Одружуються рiзнi за вiком пари. Трапляються i зовсiм юнi нареченi, i люди похилого вiку. Останнiх, до речi, часто до подiбного кроку пiдштовхують онуки».

Наразi одружитися за пришвидшеною процедурою на Кiровоградщинi можна лише в Кропивницькому та Олександрiї. Щоб дiзнатися детальнiшу iнформацiю, слiд звернутися до вiддiлiв державної реєстрацiї актiв цивiльного стану:

1. Кропивницький мiський вiддiл державної реєстрацiї актiв цивiльного стану. Адреса: пров. Декабристiв, 10, Кропивницький. Телефон: (0522) 22-48-26; (0522) 22-59-46.

2. Олександрiйський мiськрайонний вiддiл державної реєстрацiї актiв цивiльного стану. Адреса: вул. 6-го грудня, 138, Олександрiя. Телефон: (0235) 7-69-03.