Сьогодні всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставлять свої підписи під Томосом (ВІДЕО)

Перегляди: 837

Томос про автокефалію Православної церкви України забрали з Києва для перевезення у Стамбул, де його мають завірити 11 членів Священного синоду.

Про це «Прямому» розповів представник митрополита Київського і всієї України Епіфанія отець Іван Сидор.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Томос, який було передано, він є дійсний, він з підписом Вселенського патріарха Варфоломія. Але, згідно з процедурою, там мають бути підписи архієреїв, які беруть участь у Синоді Константинопольського патріархату», - заявив він.

«Синод Константинопольського патріархату засідає кожного місяця, 9 числа. Рішення про передачу Томосу було 6 січня, за три дні до Синоду. Тому така процедура. Це нормальні речі. Потрібно розуміти, що рішення про надання Україні автокефалії вноситься в кодекс святої великої Константинопольської церкви. 6 січня митрополит Епіфаній та українські єпископи служили літургію зі Вселенським патріархом, і це є головним свідченням того, що церква-матір нас визнає та приймає у свою сім’ю. А те, що немає кілька підписів, – це технічні речі», - додав Сидор.

https://www.youtube.com/watch?v=97HrAIgwkWw&t=3s

Нагадаємо, у неділю, 6 січня, відбулася церемонія вручення Томосу, який підписали напередодні за участі Президента України Петра Порошенка, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та Вселенського патріарха Варфоломія.

Верховна Рада ухвалила внесення змін до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій за номером 5309. Відтепер церква, яка є частиною чи управління якої здійснюється з держави-агресора, повинна відображати це у своїй назві.