Експерти прогнозують, що процес утворення нових ОТГ на Кіровоградщині не зупиниться

Перегляди: 1599

У 2019 році на Кіровоградщині домінуватимуть процеси приєднання території до вже утворених об’єднаних територіальних громад.

Про це CBN повідомили у Кіровоградському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після успішного досвіду приєднання Першотравенської сільської ради до Компаніївської ОТГ на сьогодні до проведення довиборів готові декілька території, які планують приєднатись до Дмитрівської, Соколівської, Первозванівської і Компаніївської об’єднаних територіальних громад.

«Подібні процеси, можливо, розпочнуться і навколо інших ОТГ, оскільки більшість з них створені у, так би мовити, не повному форматі, як то передбачає Перспективний план області. Нині вже можна говорити, що для покращення спроможності громади потребують укрупнення, де кількість населення не перевищує п’яти тисяч осіб», - зазначила консультант з правових питань проекту «Пульс» Вікторія Нижник.

Процес утворення нових громад на території області також не зупиниться, прогнозують експерти. До кінця року завершаться формування Новомиргородської міської, Злинської сільської ОТГ. Об’єднавчі процеси активізувались також у Знам’янському, Устинівському, Новгородківському та Кропивницькому районах.


Станом на 1 січня 2019 року на території області діють 20 ОТГ, всі вони визнані спроможними і перейшли на прямі міжбюджетні стосунки. Призначення перших виборів наразі очікує Петрівська селищна ОТГ, яка утворилась наприкінці 2018-го.