Кропивницькі художники можуть відзначити ювілей спілки у новому виставковому залі

Перегляди: 909

Влада міста до квітня пролонгувала договір оренди приміщення, де розташований виставковий зал обласної спілки художників України.

Про це CBN повідомив голова облспілки Андрій Хворост.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Приміщення спеціально спроектували в цьому будинку 40 років тому. У вересні минулого року в місті відбулася акція підтримки «Художнього салону»: обласна спілка художників отримала від управління комунальної власності міськради листа щодо закінчення строку договору оренди, де було вказано в тому числі й те, що власнику, тобто територіальній громаді, потрібне це приміщення.

Спілці запропонували нове - на другому поверсі у холі концертної зали на 550 місць ЦНАПу, який створюється у будівлі кібернетико-технічного коледжу Кропивницького.

Крім того, за словами Андрія Хвороста, під егідою управління культури і туризму міськради створюється туристично-культурний центр, увійти у який запропонували й майстрам пензля.

Андрій Хворост сподівається, що 30-річчя Кіровоградська обласна спілка художників відзначатиме в новій великій сучасній виставковій залі.

До обласної спілки художників входять 42 митці. Щороку у виставковому залі на розі Великої Перспективної та Гоголя кожні 2 - 3 тижні проводяться виставки творів як професійних художників, так і митців-аматорів з Кропивницького, Кіровоградської області та інших областей.