На Кіровоградщині шахраї називаються прокурорами і вимагають грошей

Перегляди: 909

На Кіровоградщині активізувалися шахраї, які називаються працівниками прокуратури, вже зафіксовано сім таких випадків.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Окремі представники органів виконавчої влади, керівники підприємств та установ, а також підприємці отримали на мобільні телефони дзвінки нібито від керівництва прокуратури області з проханнями посприяти у вирішенні певних питань, у тому числі й матеріальних, перерахувавши грошові кошти на картковий рахунок.

Прокуратура Кіровоградської області офіційно повідомляє, що ці «прохання» носять виключно шахрайський характер.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

У разі одержання подібних дзвінків або повідомлень прокуратура просить одразу звертатися до місцевого відділу поліції або прокуратури Кіровоградської області (телефон «гарячої лінії» ‎(0522) 27-61-20).

Нагадаємо, в Олександрії та Олександрійському районі підприємцям телефонують шахраї від імені заступника начальника управління – начальника відділу податків і зборів з юридичних осіб Олександрійського управління ГУ ДФС у Кіровоградській області Сергія Пашка.