На Кіровоградщині за хабарництво засудили начальника відділу поліції

Перегляди: 1383

Майора міліції, начальника Устинівського РВ УМВС України в Кіровоградській області засудили за одержання неправомірної вигоди.

Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відомо, що у жовтні 2015 року засуджений сказав знайомому, що має відомості його причетності до викрадення металевих виробів. Правоохоронець запевнив, що завдяки своєму службовому становищу зможе вирішити питання щодо непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності. За це майор зажадав 5 тисяч гривень. Отримати вдалося лише 2,5 тисячі.

Допитаний у судовому засіданні свою вину не визнав. Пояснив, що на момент інкримінованого йому кримінального правопорушення обіймав посаду начальника Устинівського РВ УМВС. У той час в Устинівці проходили вибори. Для виконання службових обов'язків, а саме виїзду на дільниці працівників міліції на службових авто, у відділенні не було пального. Обвинувачений просив усіх працівників поліції допомогти та організувати збір пального. За його словами, громадянин, який передав йому гроші, дав їх саме на пальне.

4 січня 2019 року Компаніївський районний суд визнав чоловіка винним в одержанні неправомірної вигоди і призначив правоохоронцеві покарання у виді штрафу в розмірі 25 500 гривень. З нього також стягнуть з нього на користь держави витрати за проведення експертизи в сумі 4527 грн 87 коп.