Поліцейський та його екс-колеги крали пальне на Кіровоградщині та в інших областях (ФОТО)

Перегляди: 1339

Злочинна група, організатором якої був співробітник поліції, вночі крала дизельне пальне з вантажівок на автодорогах Миколаївської, Кіровоградської та Одеської областей України.

Про це CBN поінформували у прес-службі ГУ НП у Миколаївської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Далекобійники, які зупинялися вночі на узбіччі доріг Ульянівка - Миколаїв і Київ - Одеса у Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях почали звертатися до поліції з заявами про крадіжки пального з їхніх автомобілів.

Під час перевірки інформації з'ясувалося, що до злочинної діяльності причетні співробітники правоохоронних органів.

Слідчі влітку 2018 року розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а згодом матеріали передали до територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві.

Організатором злочинної групи виявився 29-річний працівник Первомайського відділу Миколаївської поліції. Два його спільники – колишні співробітники поліції.

Дизельне паливо, яке злодії зливали з вантажівок, згодом збували водіям на трасах за ціною нижче ринкової, а прибуток ділили між собою. Вони причетні до понад 10 злочинів.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, працівники ГУНП, ДБ та прокуратура Миколаївської області затримали всіх учасників викритої групи у порядку ст. 208 КПК України.

У результаті санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили речові докази: радіостанцію, помпу для відкачування пального, балаклави, каністри, 370 літрів дизельного палива та два автомобілі.

Наразі затриманим планують оголосити підозру за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.