Спецінспекція Кропивницького заявляє, що нечистоти в каналізацію ллє сам водоканал

Перегляди: 1362

Спецінспекція склала на водопровідно-каналізаційне господарство Кропивницького протоколи за відсутні кришки люків та виливання в каналізаційні люки нечистот.

Про це CBN повідомив керівник спецінспекції Андрій Максюта.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ці порушення виявили під час традиційної перевірки, яку щосереди проводять інспектори спеціалізованої інспекції міськради та працівники міської дружини.

Вчора, 9 січня, обстежили санітарний стан 19 вулиць та площ Подільського району міста. У результаті спеціалісти склали 10 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 152 КупАП, та видали 29 попереджень щодо усунення недоліків санітарного стану.

Частина їх стосувалася не прибирання доріг та тротуарів від снігу, а також не посипання.

Розчищення тротуарів – зона відповідальності підприємств і установ, які знаходяться поруч. Згідно зі статтею 152 КУпАП, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інші протоколи склали через відсутність кришок люків та виливання в каналізаційні люки нечистот, за що відповідає міський водоканал.

«При усуненні аварійних ситуацій вони мають відкачувати каналізацію в бочку і вивозити на насосну станцію. Так за правилами. Вони що роблять? Економлять паливо, час, ще щось, виливаючи нечистоти прямо в люки. Такого не можна робити. І вони про це знають», - зазначив Андрій Максюта.

Начальник спецінспекції нагадав ситуацію, коли один зі співробітників водопровідно-каналізаційного господарства, займаючись приватним бізнесом з відкачування вигрібних ям, виливав нечистоти в люк біля Центру олімпійської підготовки традиційного карате, що розташований на території дендропарку.