Екзарх Константинополя в Україні, говорячи про благодійність, навів як приклад Кіровоградщину

Перегляди: 1257

Екзарх Константинополя в Україні, архієпископ Памфілійський Даніїл вважає, що церква має бути ближчою до народу.

Про це він заявив у інтерв’ю російській службі BBC.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я б хотів, щоб в Україні була саме така духовна, назвемо це світським словом конкуренція, щоб православна церква займалася справжньою місією, входила в суспільне життя, а не тільки займалася зовнішніми ритуалами богослужінь», - сказав Даніїл.

Він також зазначив, що в Україні не вистачає благодійних православних організацій.

«Адже тут є стільки людей, які потребують допомоги, це не тільки військові або бідняки. Наприклад, я їду в Кіровоградську область в інтернат вітати дітей. Три церкви міста Знам'янки могли б об'єднати зусилля і відновити цей інтернат. Але вони нічого не роблять, хоча саме це є сферою, де церква повинна себе проявляти!» - зазначив екзарх.

«Це те, до чого я закликаю владику Епіфанія, - вклинитися в життя суспільства. Церква повинна увійти в ці проблеми, а не бути банківською установою і золотити храми й лаври. Не їздити на мерседесах, а бути серед народу і працювати з людьми», - додав він.


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Українській православній церкві автокефалію.