Кропивницький знаходиться в трійці лідерів з впровадження енергосервісу

Перегляди: 1117

У Кропивницькому на кількох об'єктах, які мають енергосервісні договори, економія споживання тепла лише у листопаді становила 60 відсотків.

Про це CBN розповів директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Андрій Паливода.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кропивницький та Кіровоградська область знаходяться в трійці лідерів з впровадження енергосервісу», - зазначив він.

На сьогодні міська рада уклала 14 енергосервісних договорів, які фактично дозволили з початку опалювального сезону зекономити 497 Гкал, або 1,2 мільйона гривень коштів міського бюджету.

Як роз'яснили у відділі енергоменеджменту департаменту, суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в школах, дитсадках або лікарнях впроваджуються приватними інвесторами - енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється за рахунок скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв.

Найближчим часом через ProZorro проведуть закупівлю енергосервісу, а саме встановлення системи автоматичного резулювання споживання теплової енергії, ще для 12 об’єктів комунальної власності - семи ясел-садків, двох шкіл та трьох медустанов.

Андрій Паливода нагадав, що в Кропивницькому вже три роки працює програма «Енергоплан» з моніторингу споживання енергоресурсів усіма будівлями бюджетних установ.