На Кiровоградщинi за зловживання при закупiвлi судитимуть директора державного пiдприємства

Перегляди: 827

Прокуратура Кiровоградської областi затвердила обвинувальний акт вiдносно директора Кiровоградської державної сiльськогосподарської дослiдної станцiї Нацiональної академiї аграрних наук України, який вчинив злочин у сферi службової дiяльностi.

Про це CBN поiнформували в обласнiй прокуратурi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Досудове розслiдування встановило, що службовець, дiючи в iнтересах третiх осiб, при проведеннi закупiвлi селекцiйного комбайну за державнi кошти уклав додаткову угоду з метою безпiдставного завищення вартостi предмету договору. Вiдповiдно до висновку судово-економiчної експертизи, матерiальнi збитки, завданi злочином, становлять 261 тис. грн.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисне, в iнтересах третiх осiб використання службовою особою службового становища всупереч iнтересам служби, що спричинило тяжкi наслiдки) Кримiнального кодексу України скерували на розгляд суду.

В разi доведення вини керiвнику пiдприємства загрожує до восьми рокiв позбавлення волi з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв.