У Кропивницькому готують листа до уряду щодо підвищення штрафів за стихійну торгівлю

Перегляди: 1034

Департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Кропивницького готує лист до кабміну та Верховної Ради про необхідність збільшення розмірів штрафів за статтею про порушення правил торгівлі.

Про це CBN розповів директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Андрій Паливода.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В рамках міської програми розвитку ярмаркової діяльності та ліквідації торгівлі з рук, за 2016 - 2018 роки провели 320 рейдів-відстежень, під час яких працівники спецінспекції склали 535 адмінпротоколів за статтею 152, а поліцейські - 101 протокол за статтею 160 КУпАП та вилучили сім вагів.

«Крім того, співробітники управління торгівлі мають право накладати штрафи за статтею 156 КупАП про порушення правил торгівлі. Але ж вони мізерні», - наголосив директор департаменту.

Департамент через це готує листа до Києва про необхідність збільшення розмірів штрафів за статтею про порушення правил торгівлі.

Тим часом міська програма розвитку ярмаркової діяльності та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях на 2019 - 2020 роки передбачає, як і раніше, проведення активної просвітницької кампанії: розповсюдження через флаєри, листівки, білборди, радіо інформації про небезпеку придбання з рук того, що опиниться на столі.

У Кропивницькому налічуються 17 точок стихійної торгівлі. Найбільша активність населення, що торгує у невстановлених місцях, спостерігається у осінньо-літній період біля ринків «Центральний» (від 50 осіб), «Черемушки» (до 100 осіб) та на вулиці Вокзальній уздовж будинку №37/16 (до 80 осіб).