У Кропивницькому хореографічний ансамбль «Світанок» святкуватиме 15-річчя

Перегляди: 1616

Сьогодні, 14 січня, у прес-центрі CBN відбулася прес-конференція з нагоди 15-річчя створення народного хореографічного ансамблю «Світанок» комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання №25», повідомляє кореспондент CBN.

18 січня, о 16:00, з цієї нагоди у приміщенні обласної філармонії відбудеться святковий концерт під назвою «Світанок над Україною».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Привітати колектив приїхали друзі - вихованці хореографічного ансамблю «Джерельця Карпат» з Ужгороду, які вперше завітали у Кропивницький. Танцюристи з Ужгороду візьмуть участь і у святковому заході.

Концерт складатиметься з двох відділів. Перший присвятять народній хореографії різних регіонів України. У цій частині вихованці «Світанку» покажуть свої найкращі номери за 15 років. Другий відділ – хореографічно-театралізована вистава «Пригоди в ніч перед Різдвом».

Засновник та художній керівник колективу Максим Печененко зауважив, що під час концерту презентують п’ять прем’єр. Одним з номерів буде дівочий закарпатський танець під назвою «Лютянські приказки». Постановник номеру - заслужений працівник культури України Михайло Сачко.

«Багато колективів зараз займаються сучасною хореографією. Вони пішли за іншими напрямками, а все ж хотілося б зберегти наш колорит. Наш колектив і колектив «Джерельця Карпат» займаються тим, щоб зберегти нашу культуру і наш танець», - сказав Максим Печененко.