На Кіровоградщині відкрили новий фельдшерсько-акушерський пункт (ФОТО)

Перегляди: 1404

Сьогодні, 15 січня, у селі Черняхівка Кропивницького району урочисто відкрили фельдшерсько-акушерський пункт, який почали будувати у квітні 2018 року, передає кореспондент CBN.

Пункт побудували за кошти Соколівської сільської ради, його вартість складає два мільйони 300 тисяч гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З новим фельдшерсько-акушерським пунктом місцевих жителів привітав голова ОДА Сергій Кузьменко.

«Я дуже радий, що реформа децентралізації сьогодні дає такі плоди. Адже в наших селах будуються фельдшерські пункти, дитячі садки, амбулаторії, ремонтуються дороги. Я щиро вітаю вас з цією подією у вашій громаді і бажаю приходити у фельдшерський пункт лише для того, щоб попити чай з лікарем і мати гарний настрій», – сказав Сергій Кузьменко.

У приміщенні встановили меблі та медичне обладнання. Провели благоустрій території навколо будівлі. Фельдшерський пункт забезпечили всіма необхідними інженерними мережами та комунікаціями.

За словами сільського голови Соколівки Інни Завірюхи, проблема відсутності фельдшерського пункту в селі була близько 20 років, а 770 місцевих жителів мали користуватися послугами Соколівської амбулаторії, яка знаходиться далеко від села.