Владика Марк: «Навряд комусь із попередників Порошенка вдалося б домогтися Томосу для України»

Перегляди: 912

Україна отримала Томос, і цю подію треба популяризувати.

Про це в коментарі CBN заявив єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Президент дуже багато зробив для того, щоб Україна отримала Томос. Об'єднати людей дуже непросто. Тому передувало багато перемовин як із представниками церков, так і з керівництвом країн», – зазначив владика Марк.

Він сумнівається, що комусь із попередників Порошенка це б удалося.

«Звісно, все відбувалося не на голому місці, цьому передувала праця мільйонів українців, але саме Порошенко то все очолив, підняв і довів до логічного завершення. Чи має він як президент використовувати це у своїй передвіборчій риториці? Це одне з його досягнень. Чому б ні? Він це зробив», – вважає єпископ.

На його думку, повз тему автокефалії мало хто з політиків пройде, проте важливо, як її використовуватимуть.

«Є зроблена справа. Я би сказав, подія тисячоліття для українців. Її будуть використовувати всі як зможуть. «Опозиційний блок» буде лякати свій електорат Томосом, як якимось пугалом. Порошенко, зрозуміло, буде акцентувати увагу на тому, що зроблено, і що можна зробити ще більше. Ідемо разом», – висловився священик.

У той же час владика підкреслив, що кожному українському політику повинно бути властиве почуття міри.

«Президент зараз популяризує те, що сталося. Чи потрібно це робити? Потрібно… Робить це перша особа – хай робить. Новий президент, якого оберуть, хай теж популяризує своє, українське: церкву, шлях, цінності», – підсумував владика Марк.