Прокуратура виявила порушення законодавства у пiдроздiлах полiцiї Кіровоградщини

Перегляди: 752

Органи прокуратури Кiровоградської областi вивчили стан додержання вимог законодавства про адмiнiстративнi правопорушення пiд час виконання постанов суду про застосування адмiнiстративного стягнення у видi адмiнiстративного арешту територiальними пiдроздiлами ГУНП в областi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пiд час застосування заходiв впливу за адмiнiстративнi правопорушення в дiяльностi службових осiб територiальних органiв полiцiї виявили порушення вимог Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення при виконаннi судових рiшень зазначеної категорiї.

Зокрема, станом на 1 сiчня 2018 року не виконали 39 постанов суду про застосування до громадян адмiнiстративного арешту, що є порушенням вимог ст. 326 КУпАП щодо негайного виконання таких судових рiшень.

Крiм того, виявили порушення законодавства при складаннi протоколiв про адмiнiстративнi затримання.

З метою усунення виявлених порушень прокурори на адресу керiвникiв органiв Нацiональної полiцiї областi скерували шiсть актiв прокурорського реагування, за результатами розгляду частини з яких до дисциплiнарної вiдповiдальностi вже притягнули двох службових осiб.

Робота на вказаному напрямi триває.