Житель Кропивницького хотів продати у Росію старовинні монети

Перегляди: 1557

У Кропивницькому чоловік придбав старовинні монети часів Російської Імперії та намагався незаконно передати їх на територію Росії.

Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На початку червня 2018 року, використовуючи власний акаунт на Інтернет-аукціоні «meshok.net», громадянин розмістив монети серед інших лотів.

Він домовився із чоловіком, що мешкає на території Росії, про продаж останньому монет СРСР, стародавніх монет часів Російської Імперії та футлярів для поштових марок.

Чоловік хотів перемістити монети з приховуванням від митного контролю. Зловмисник підготував лист та помістив до конверту чотирнадцять монет.

31 липня 2018 року, в ході проведення тимчасового доступу до речей і документів в приміщенні ПАТ Укрпошта, слідчий УСБУ вилучив міжнародне поштове відправлення, в якому були монети.

Відповідно до висновку судово-мистецтвознавчої експертизи, монети є оригіналами та належать до культурних цінностей.

11 січня 2019 року Кіровський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 КК України та призначив покарання - 510 гривень штрафу.

Культурні цінності передали музею.