Знам'янська міська лікарня чекає на мультиспектральний прилад для новонароджених

Перегляди: 918

Цього року, як і в минулому, на придбання нового обладнання для Знам’янської міської лікарні з міськбюджету витратять майже три мільйони гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє CBN з посиланням на Знам'янську міськраду.

У 2018 для гінекологічного відділення лікарні закупили гістероскопічну стійку, яка дозволяє лікарю побачити хворий орган на комп’ютері. Те ж стосується проведення операцій: 95% прооперованих за допомогою закупленого обладнання можна виписувати вже за добу.

«У нас найкраща апаратура в області!» - охарактеризувала придбання завідуюча гінекологічним відділенням Людмила Лемешко.

В хірургічному відділенні міської лікарні модернізували лапароскопічну стійку, додавши до неї хірургічний електрокоагулятор «Надія», який дозволяє струмом високої частоти розсікати і «зварювати» краї тканин людського організму.

Крім того, у лікарні з'явилися мобільний електрокардіограф, діагностичний автоматизований комплекс «Кардіо+» з комп’ютерною розшифровкою, прилад для ультразвукової діагностики Mindray.

А для пологового відділення придбали пульсоксиметр. «Він вкрай потрібен для діагностики функцій дихання та серцебиття у новонароджених, - роз’яснила старша операційна сестра Ірина Борозна. – Без нього не обійтися й при реанімації новонароджених із вродженими пневмоніями та дихальними розладами».

У відділенні сподіваються, що місто придбає для знам'янчан, що тільки народилися, мультиспектральний прилад, який методом фотометричного вимірювання концентрації білірубіну в шкірі визначить причину жовтяниці. І новонародженій дитини не робитимуть боляче при заборі венозної крові. 90% дітей зараз народжуються із жовтяницею.