Міському голові Кропивницького потрібен ще один заступник

Перегляди: 2149

Постійна комісія з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища на своєму засіданні розглянула та взяла до відома пропозицію щодо появи у міського голови ще одного заступника - з економічних питань, повідомляє кореспондент CBN.

Мер Кропивницького Андрій Райкович вважає, що виконавчі органи влади повинні ще активніше працювати в економічному та інвестиційному напрямках, тому на нову посаду хоче запросити Андрія Паливоду, який якраз очолює департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На думку міського голови, потрібно нарощувати економічний потенціал міста та залучати інвестиції, особливо в тепломодернізацію. Першим кроком було перетворення управління на департамент, завдяки чому в місті провели декілька всеукраїнських інвестфорумів, налагодили зв'язки з Офісом із залучення та підтримки інвестицій при кабміні, Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні, Європейською бізнес-асоціацією. Кропивницький почав співпрацю з екологічною фінансовою корпорацією «НЕФКО», ЄБР та урядом південно-корейського міста Ханам. Однак мер вимагає більшого: місту потрібні гранти, що допоможуть модернізувати теплову систему міста.

На найближчому засіданні міськради депутати повинні розглянути не тільки питання затвердження нового заступника мера Кропивницького. На Олександра Вергуна хочуть також покласти обов'язки заступника міського голови, у чиї функціональні обов'язки входитиме контроль за роботою ГУ ЖКГ, управління транспорту і зв'язку, а також управління комунальної власності.

Нагадаємо, в обласному центрі хочуть збільшити чисельність апарату міськради та виконавчих органів на сім співробітників.