У Кропивницькому хочуть урізати склад виконкому

Перегляди: 979

У Кропивницькому хочуть зменшити кількісний склад виконавчого комітету міської ради.

Це питання розглянула і взяла до відома на своєму засіданні постійна комісія з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про зменшення кількості членів виконкому з 18 до 11 осіб.

Як зазначила керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко, останнім часом все важче було зібрати засідання і мінімум 12 членів виконкому, щоб був кворум. Деякі члени виконкому взагалі не відвідали жодне засідання.

«У законі про місцеве самоврядування чітко написано, що виконком - це виконавчий орган. На жаль, у нас було багато представників різних політичних партій. Ідуть вибори. Політична ситуація загострюється, і щоб нівелювати цю ситуацію, є пропозиція міського голови затвердити кількісний склад з 11 осіб. Відповідно до закону, це повинні бути представники органів виконавчої влади і є представник громадськості», - пояснила Альвіна Бондаренко.

Таким чином у виконкомі міської ради Кропивницького сьомого скликання засідатимуть міський голова та його заступники, секретар міської ради, керівники управлінь економіки, розвитку транспорту та зв'язку, освіти, ЖКГ, голови районних у місті рад та представник ГО «Бойове братерство».