Долинська працюватиме над забезпеченням жителiв якiсною водою

Перегляди: 831

Прiоритетним завданням для районної влади Долинської є забезпечення жителiв якiсною питною водою, зокрема реалiзацiя проекту централiзованого водопостачання.

На цьому наголосив голова райдержадмiнiстрацiї Сергiй Омельченко на засiданнi районної Ради регiонального розвитку, пише «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовець повiдомив, що у 2018 роцi на геологорозвiдку для пiдтвердження запасiв води провели бурiння чотирьох свердловин та розпочали роботи з будiвництва насосних станцiй. Iз обласного бюджету на це видiлили бiльше 11 мiльйонiв гривень.

Одночасно реалiзується проект iз будiвництва Долинського групового водопроводу вартiстю майже 22 мiльйони гривень iз мiського та обласного бюджетiв.

«Хотiв би зазначити, якщо районний бюджет не брав участi у фiнансуваннi проекту будiвництва Долинського групового водопроводу, то це не говорить про те, що райдержадмiнiстрацiя та депутатський корпус районної ради стоять осторонь проблем мiста, – зауважив голова райдержадмiнiстрацiї. – Увесь фiнансовий ресурс, що був запланований у обласному бюджетi на наш район, зосередили виключно на спiвфiнансуваннi проекту водозабезпечення мiста. Райдержадмiнiстрацiї довелося вiдмовитися вiд фiнансування iнших прiоритетних заходiв та соцiальних проектiв, у тому числi капiтального ремонту Центру матерi i дитини та тепломодернiзацiї опорних шкiл».