На Кіровоградщині через корупцію скерували до судів 300 протоколів

Перегляди: 704

У 2018 році до судів області скерували майже 300 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронні органи області за наслідками роботи у сфері запобігання та протидії корупції упродовж 2018 року склали та направили до суду 298 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з яких: 283 склали працівники Управління захисту економіки в області та 15 – співробітники Кіровоградського управління внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Органи прокуратури самостійно виявили та направили до органів Національної поліції України для складання протоколів матеріали стосовно 249 осіб за фактами порушень законодавства про запобігання корупції, за якими вже склали 168 протоколів.

За результатами судового розгляду до 120 осіб застосували адміністративне стягнення у вигляді штрафу. За порушення вимог антикорупційного законодавства до державного бюджету стягнули майже 110 тис. грн штрафних санкцій.

Прокурори внесли 177 подань в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» органам державної влади та місцевого самоврядування на проведення службових перевірок у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства, з яких на сьогоднішній день розглянули 158 із вжиттям заходів. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягли 21 посадову особу.

Прокурори виявили 82 факти умисного неподання суб’єктами декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» або подання завідомо недостовірних відомостей у такій декларації. Відомості про зазначені факти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 3661 Кримінального кодексу України.