У Кропивницькому передали до суду справу бізнесмена, який ухилився від сплати 5 млн податків

Перегляди: 656

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області направило до суду кримінальне провадження щодо директора ТОВ за обвинуваченням у скоєнні злочинів, вчинених у бюджетній сфері з ознаками корупційного правопорушення, за ч.3 ст.212, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

Про це CBN повідомили у прес-службі ГУ ДФС в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідство встановило, що директор підприємства, яке брало участь у виконанні будівельно-монтажних робіт для установ державної та комунальної власності, використав підроблені документи фіктивних підприємств. Таким чином він ухилився від сплати ПДВ та податку на прибуток за 2016-2017 роки на загальну суму 5 млн грн.

Крім того, директор, купуючи ліфтове обладнання для одного з медичних закладів міста, який обслуговує, в тому числі, й учасників АТО, безпідставно завищив вартість на суму 0,7 млн грн. Кошти у подальшому перерахували на фірми з ознаками фіктивності та перевели у готівку.

У 2018 році підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 352 тис. грн. Бізнесмен заставу сплатив.

У кримінальному провадженні наклали арешт на суму 415 тис. грн.