В Онуфріївському районі визначили напрямки роботи на три роки

Перегляди: 1176

Естафету проведення рад регіонального розвитку, перша з яких в області стартувала на початку грудня 2018 року, сьогодні, 18 січня, прийняв Онуфріївський район.

На захід зібралися голови селищних рад та депутати, директори шкіл і дитсадків, керівники фермерських господарств, представники структурних підрозділів виконавчих органів влади, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йшла про те, як жив і розвивався район в останні п'ять років, які проекти реалізували в медичній, освітній, соціальній сферах. Як зазначив у своєму виступі голова Онуфріївської РДА Сергій Самородченко, за цей період втричі виросла середня заробітна плата і зараз складає більше 6 тисяч гривень, підприємці району створили 354 нових робочих місця.

У рамках районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників АТО, військовослужбовців і учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих торік чотири учасники бойових дій отримали по 50 тис. грн матеріальної допомоги для придбання житла.

Щодо інвестиційної діяльності за ці роки в районі проводилися заходи з енергозбереження та енергоефективності, ввели в дію дві черги елеватора, провели реконструкцію Онуфріївської ЦРЛ, капремонти сільських будинків культури, придбали необхідне медичне обладнання і ще багато важливих для жителів району справ.

Після підведення підсумків обговорили пріоритетні напрямки розвитку на 2019-2021 роки. Увазі членів ради регіонального розвитку голова Онуфріївської РДА представив 108 проектів щодо ремонту доріг, встановлення освітлення, придбання техніки для комунальних підприємств, ремонтів дитячих садочків, будинків культури тощо більш ніж на 178 млн грн.

«Сьогодні ми провели засідання ради регіонального розвитку, на якому розглянули роботу райдержадміністрації, сільських рад - усієї команди за 2014-2018 роки, а також напрямки реалізації проектів на 2019-2021 роки у галузях медицини, освіти, культури, соціальної сфери», - зазначив Сергій Самородченко.

Особливу увагу влада району приділить ремонту дороги обласного значення Павлиш - Млинок.