У Кропивницькому хореографічний ансамбль «Світанок» відзначив своє 15-річчя (ФОТО)

Перегляди: 2442

Вчора, 18 січня, у приміщені обласної філармонії пройшов концерт під назвою «Світанок над Україною» з нагоди 15-річчя створення народного хореографічного ансамблю «Світанок» комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання №25», передає кореспондент CBN.

Концерт, у якому взяли участь майже 200 дітей, складався з двох відділів. Перший присвятили народній хореографії різних регіонів України. У цій частині вихованці «Світанку» показали свої найкращі номери за 15 років. Другий відділ – хореографічно-театралізована вистава «Пригоди в ніч перед Різдвом».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами організаторів, на концерті представили близько 500 комплектів костюмів. У святковому заході взяли участь вихованці хореографічного ансамблю «Джерельця Карпат» з Ужгороду, які привітали колектив виступом.

«Ми впевнені, що сьогодні "Світанок" побачать у нових фарбах. За це ми хочемо подякувати Сергію Кузьменку, який допоміг нашому колективу, коли згоріло ательє з нашими костюмами. Сергій Анатолійович виділи кошти на костюми для наших найменших вихованців. Також ми дякуємо міському голові Андрію Райковичу, який виділив кошти для пошиття костюмів на танець "Лютянські приказки"», – розповів засновник та художній керівник колективу Максим Печененко.

Народний депутат Костянтин Яриніч вручив ансамблю грамоту Верховної Ради.

Під час концерту презентували п’ять прем’єр. Одна з них - дівочий закарпатський танець під назвою «Лютянські приказки». Постановник номеру – заслужений працівник культури України Михайло Сачко.

 

Фото Григорія Зуба, CBN