На Кіровоградщині виявили порушення при закупівлі газу для опалення шкіл

Перегляди: 857

Прокуратура Кіровоградщини виявила порушення вимог закону Олександрівською райдержадміністрацією при закупівлі газу для опалення навчальних закладів району.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Переможцем аукціону щодо закупівлі газу визначили товариство з обмеженою відповідальністю, з яким уклали договір про закупівлю товарів за бюджетні кошти.

У подальшому замовник та постачальник уклали три додаткові угоди, кожного разу збільшуючи ціну за одиницю товару на 10% без зміни суми договору.

Через укладення додаткових угод ціна за кубічний метр газу збільшилася на 2053 грн (21% від початкової), а кількість продукції зменшилася. Остаточна ціна за газ стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Прокурори з’ясували, що коливання ціни товару на ринку кожного разу при укладенні всіх додаткових угод на 10% сторонами договору не обґрунтоване та документально не підтверджене, у зв’язку з чим вони не дотрималися вимог статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» та безпідставно змінили істотні умови договору.

Прокуратура області звернулася до суду з позовною заявою щодо визнання недійсними додаткових угод та стягнення з ТОВ на користь держави надмірно сплачені 125 тис грн.