У Кропивницькому привітали з 75-річчям народного артиста України (ФОТО)

Перегляди: 2706

Сьогодні, 21 січня, у приміщені обласної філармонії пройшов концерт до дня народження народного артиста України Анатолія Короткова, передає кореспондент CBN.

Артисту виповнилося 75 років. Привітати Анатолія Короткова прийшли його вихованці, друзі, голова облради Олександр Чорноіваненко, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мені надзвичайно приємно вітати вас з ювілеєм у складі такої молодої, але поважної і значимої делегації молоді, ваших вихованців і вашого майбутнього. Ви великий хореограф і фундатор важливої ідеології державної духовності й творчості. Всі ці прекрасні слова звучать на вашу честь, Анатолію Єгоровичу», – зазначив, зокрема, Андрій Райкович.

У концерті з цієї нагоди взяли участь близько сотні вихованців ансамблю «Пролісок». Народному артисту вручили вітальні грамоти та подарунки.

Анатолій Коротков – народний артист України, професор, завідувач кафедри хореографічних дисциплін Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

З 1970 року працює художнім керівником створеного ним народного хореографічного ансамблю «Пролісок».

1990 року за ініціативою Анатолія Короткова створили обласну школу мистецтв.

У 1996 році на базі обласної школи мистецтв створили обласний загальноосвітній навчально-виховний комплекс гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат - школа мистецтв), де вчаться близько 1000 дітей.