У школі Кропивницького визначили п'ять головних цінностей

Перегляди: 2741

У НВО №6 Кропивницького підбили підсумки великого проекту з визначення головних цінностей шкільної громади.

Як розповіла CBN директор закладу Надія Кравченко, ідея визначення пріоритетних цінностей виникла рік тому і стала одним із проектів школи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цінностей велика кількість. Усім намагаємося приділяти увагу, проте ми вирішили актуалізувати, що найбільш важливе саме для нашої спільноти», - зазначила директор.

Для визначення ціннісних пріоритетів застосували методику психолога Вікторії Андрієвської «Гра сенсів». Усі вчителі та робітники школи поділились на певні групи, батьки та учні середньої та старшої школи - на дві-три групи у кожному класі. Важливим моментом було те, що істину шукали в активному спілкуванні одне з одним на батьківських зборах, класних годинах, нарадах вчителів. Спочатку виокремили 60 цінностей, важливих для шкільної громади, з яких визначили десять, а з десяти - п'ять.

«Ми визначали, що об'єднує нас у громаду і які цінності є головними орієнтирами для нас», - розповіла Надія Кравченко.

За процесом спостерігали спеціально запрошені волонтери Корпусу Миру, які працюють в громадських організаціях Кропивницького.

Останнім етапом стало фінальне «сортування» на засіданні ради школи, де головними цінностями НВО №6 назвали освіту, повагу, відповідальність, здоров'я та культуру.

Над проектом у школі працюватимуть і надалі - перш за все в напрямку популяризації та візуалізації головних цінностей шкільної громади.