На Кіровоградщині на зустріч з кандидатом у президенти в робочий час прийшли «бюджетники» (ФОТО, ВІДЕО)

Перегляди: 2348

Кандидат у президенти України Олег Ляшко зустрічався в Олександрії з виборцями, серед яких були і працівники бюджетних установ.

Про це CBN повідомили в громадянській мережі ОПОРА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У залі, який вмістив понад 800 учасників зустрічі, знаходилися працівники бюджетних організацій та підприємств: вчителі, медики та інші. Зустріч проходила у робочий час. Спеціально підвозили мешканців з селища міського типу Петрове», - йдеться у повідомленні.

Олега Ляшка супроводжували народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько, Олександрійський міський голова Степан Цапюк, заступник міського голови Сергій Гриценко.

Також на зустрічі виступив Степан Цапюк.

Олег Ляшко вручив подяку співробітникам бюджетних установ, а також секретарю Олександрійської міської ради Олені Богоявленській.

https://www.youtube.com/watch?v=Bhs_5mIFJ1A

«Зустріч за участі представників місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери відбувалася у робочий час. Під час виборчого процесу органам влади забороняється участь у передвиборчій агітації. На сьогодні Олег Ляшко ще не зареєстрований ЦВК кандидатом у президенти України, але 21 січня він був висунутий на з’їзді партії та подав документи до комісії», – зазначила координаторка громадського спостереження ОПОРи за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня 2018 року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019-го.

У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

У частині 2 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України).