На Кіровоградщині визначили дії служб та відомств на період негоди (текст рішення)

Перегляди: 1925

У Кропивницькому визначили дії спеціалізованих служб, управлінь та відомств на період ускладнення погодних умов з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

Про це CBN повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Кіровоградської ОДА Володимир Слінченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його даними, рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням першого заступника голови комісії, першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка сьогодні, 22 січня.

На порядку денному стояло питання про недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов на території області.

В результаті члени комісії вирішили (текст із протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій): «Взяти до відома інформації Юрченко О. І., Миронюка В. Г., Зорькіна А. О. та доручити: Козьякову Р. С., Миронюку В. Г., Коюденку В. В., Рудніку А. Я., Кукуленку О. В., Цюцюрі А. І., головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, міським, селищним, сільським головам об'єднаних територіальних громад:

1. Забезпечити постійний моніторинг стану проїзду транспорту на автошляхах області та своєчасне залучення необхідної кількості техніки для розчищення та посипання доріг, а також надання допомоги по буксируванню техніки.

2. Організувати разом із територіальними підрозділами управління ДСНС України в області цілодобову роботу оперативних штабів для вжиття невідкладних заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та небезпечних подій.

3. Оперативно інформувати учасників дорожнього руху та адміністрацію автобусних станцій про виникнення небезпечних умов на ділянках автомобільних доріг у разі загрози обмеження або припинення руху автотранспорту.

4. Забезпечити регулювання автомобільного руху для безперешкодної роботи снігозбиральної та спеціальної техніки і попередження утворення транспортних заторів на дорогах.

5. Забезпечити належне утримання тимчасових стоянок для великовантажного транзитного транспорту.

6. Визначити порядок обмеження руху автотранспорту. На ділянках можливого обмеження руху визначити місця обігріву водіїв (кафе, готелі, АЗС), а у разі їх відсутності – передбачити встановлення мобільних (пересувних) пунктів обігріву.

7. Створити мобільні оперативні групи для моніторингу місць можливих ускладнень руху на автошляхах державного та регіонального значення на території Кіровоградської області. Розробити відповідні маршрути. До складу мобільних оперативних груп включити представників підрозділів управління ДСНС України в області, управління патрульної поліції в Кіровоградській області, головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Служби автомобільних доріг в області, ДП "Кіровоградоблавтодор".

8. Визначити порядок обмеження руху автотранспорту. На ділянках можливого обмеження руху визначити місця обігріву водіїв (кафе, готелі, АЗС), а у разі їх відсутності – передбачити встановлення мобільних (пересувних) пунктів обігріву.

9. Забезпечити взаємодію з підрозділами ПрАТ "Кіровоградобленерго" в частині надання доступу до ліній електропередач у разі виникнення потреби щодо відновлення електропостачання у населених пунктах на підпорядкованих територіях.

10. З урахуванням погодних умов забезпечити завчасну доставку до лікувальних закладів області хворих осіб, які лікуються методом гемодіалізу, тяжкохворих осіб та вагітних жінок.

11. Обмежити перевезення організованих дитячих груп пасажирським автомобільним транспортом.

12. Забезпечити інформування населення про погіршення погодних умов на території області та обмеження або припинення руху автотранспорту автодорогами області через засоби масової інформації.

13. Забезпечити оперативне взаємоінформування у разі загрози або виникнення обмеження руху у період ускладнення погодних умов з Черкаською, Полтавською, Дніпропетровською та Миколаївською областями».

Володимир Слінченко закликав водіїв приватного автотранспорту за можливості не виїжджати за межі населених пунктів до завершення негоди.

Нагадаємо, на Кіровоградщині очікують значне погіршення погоди й оголосили жовтий рівень небезпеки.

Алла Зейферт, CBN