У Кропивницькому перевірили якість харчування дітей у двох навчальних закладах (ФОТО)

Перегляди: 1110

Управління освіти міської ради Кропивницького спільно з представниками Громадської ради здійснюють рейдові перевірки якості харчування учнів закладів загальної середньої освіти обласного центру, й цього тижня комісія проінспектувала організоване харчування дітей у гімназії новітніх технологій навчання та загальноосвітній школі №4.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією директора ЗОШ №4 Світлани Павленко, безкоштовними гарячим харчуванням у школі забезпечені 338 учнів 1 - 4 класів та 69 - середніх і старших класів пільгових категорій, серед яких і діти учасників АТО.

«Кожного дня медична сестра знімає пробу, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, яка опікується саме початковою ланкою, контролює роботу їдальні та перевіряє якість продуктів харчування. У нашому навчальному закладі працює також рада з питань харчування, до якої входять і представники батьківської громадськості. Вони регулярно перевіряють санітарний стан харчоблоку та якість сніданків», – зазначила Світлана Павленко.

Провідний спеціаліст управління освіти, інженер-технолог Ірина Сидоренко зазначила, що меню у школах складається і затверджується на два тижні, розмір порції повинен відповідати віковій категорії дітей.

«У шкільному меню гарячих сніданків є каші, страви із м’яса, риби та сиру. Сніданки збалансовані та вітамінізовані: чай з лимоном, яблука, мандарини - таким чином взимку намагаємось підтримувати імунітет дітей», – сказала вона.

За результатами контролю комісія зробила висновки, що режим харчування у школі дотримується, а вихід порції відповідає нормам.