Голова Дмитрівської ОТГ: ми самі себе забезпечуємо

Перегляди: 1628

Усе, чим опікуються у Дмитрівській ОТГ, забезпечується за рахунок власних надходжень до сільського бюджету.

На цьому у своїй доповіді під час сьогоднішньої ради регіонального розвитку, яка відбулася у Знам'янській РДА, наголосила голова Дмитрівської ОТГ Наталія Стиркуль, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Стиркуль зазначила, що Дмитрівська об'єднана територіальна громада є найбільшою не тільки в районі, а й в області. З 1 січня цього року до неї входять вісім населених пунктів, де проживають майже п'ять з половиною тисяч людей. Сільський бюджет складає більше 15 мільйонів гривень. За ці гроші утримують два дитсадки, три сільські клуби та будинок культури, бібліотеки, сільські дороги, автобусні зупинки, кладовища та роблять багато іншого.

Наприклад, у дитсадку «Івушка» повністю замінили дах, утеплили корпус, відремонтували центральний вхід, цоколь і фундамент, кухню, туалети, групу, музичний зал, ігрову кімнату, пральню, плиткою вимостили доріжки, засадили територію деревами тощо. За рахунок бюджету громади відремонтували школи, забезпечили їх відповідною технікою, збудували міні-футбольне поле зі штучним покриттям. За допомогою співфінансування придбали шкільні автобуси, які за кошт сільського бюджету повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами.

Відремонтовані та оснащені амбулаторія загальної практики сімейної медицини та два ФАПи, за кошти сільського бюджету утримуються лікар-стоматолог, медсестра та лаборант, заклад, де проживають одинокі пристарілі громадяни.

«Діють програми з надання допомоги ветеранам Другої світової війни, учасникам АТО, а їх більше 80 чоловік, багатодітним сім'ям, інвалідам. При необхідності фінансово ми підтримуємо афганців, чорнобильців, виділяємо кошти на лікування онкохворих та хворих на цукровий діабет, на проведення оперативного втручання та вирішення соціально-побутових проблем», - прозвітувала голова Дмитрівської ОТГ.

ОТГ має гарне автобусне сполучення з районним та обласним центрами, іншими населеними пунктами регіону.

«Дмитрівська громада одна з перших в районі стала на шлях децентралізації. Для громади децентралізація означає ефективне використання бюджетних коштів будь-якого рівня та надання якісних послуг кожному члену нашої спільноти», - наголосила Наталія Стиркуль.