На Кіровоградщині перша парафія УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України

Перегляди: 12355

Прихожани Хрестовоздвиженського храму в Перегонівці Голованівського району проголосували за перехід до Православної Церкви України сьогодні, 24 січня.

Про це CBN повідомив сільський голова Перегонівки Володимир Козак.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Збори щойно закінчилися. Більшістю голосів проголосували за перехід, лише троє людей були проти», - сказав він.

Ця парафія стала першою на Кіровоградщині, яка перейшла в підпорядкування ПЦУ.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, за чиї гроші збудований храм Успіння Пресвятої Богородиці, закликав прихожан перейти до Православної Церкви України.


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Українській православній церкві автокефалію.

Андрій Лисенко, CBN