У Знам'янському районі визначили, що побудують та відремонтують у цьому році

Перегляди: 909

Результати розвитку Знам'янського району впродовж останніх п'яти років демонструють зростання у реальному секторі економіки, покращення матеріально-технічного стану об'єктів соціальної сфери та інфраструктури сіл району.

На цьому наголосив голова Знам'янської РДА Олександр Лукашов від час сьогоднішньої ради регіонального розвитку, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Район займає провідне місце зі створення та фінансової підтримки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та перше місце за їхньою кількістю. У районі активно працюють чотири сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. «Казарнянський добробут», «Іванковецький світанок» займаються збиранням молока та його переробкою, «Поміч» надає послуги населенню з обробки землі, а «Лісовичок» займається садівництвом.

Основним бюджетоутворюючим підприємством району залишається ДП «Чорноліське лісове господарство», чиї надходження до держбюджету в загальному обсязі становлять 67,5%, а до місцевого - 32,5%.

Про покращення матеріально-технічного стану об'єктів галузі освіти свідчать відремонтовані та утеплені дахи семи шкіл, заміна в чотирьох закладах старих дерев'яних вікон на енергоефективні, а також будівництво, реконструкція або заміна приладів опалення, відремонтовані харчоблоки та їдальні у п'яти школах. Крім того, для навчальних закладів закупили три шкільні автобуси, обладнання кабінетів, комп'ютерну та мультимедійну техніку, на загальну суму понад 3,5 мільйона гривень. У 2018-2019 навчальному році 19 перших класів району працюють у форматі нової української школи та отримали за кошти державної субвенції нові сучасні парти, комп'ютерну техніку, багатофункціональні прилади, ламінатори, проектори, екрани, дидактичний матеріал.

Олександр Лукашов наголосив, що видатки за останні п'ять років на оновлення матеріально-технічної бази та проведення ремонтів у закладах освіти склали 30,7 мільйона гривень. Загальна вартість оновлення медичних закладів у Знам'янському районі та придбання медичного обладнання для них становить майже 25,3 мільйона.

Щодо розвитку інфраструктури населених пунктів району, то тут найбільшу увагу влада приділила відновленню мережі вуличного освітлення, на що витратили 4,4 мільйона гривень. Протягом п'яти років на капітальний ремонт комунальних доріг району направили 4,6 мільйона гривень, на поточний ремонт та утримання- 19,7 ільйона, а за 2,5 мільйона гривень, які виділили сільські ради, ремонтували районі дороги загального користування місцевого значення.

«Одним з ключових індикаторів економічного зростання та загального життєвого рівня людей є їхні доходи та розмір заробітної плати. У 2018 році середній розмір заробітної плати штатних працівників склав 7,8 тисячі гривень, що в порівнянні з початком 2014 року збільшилось майже в 3,4 рази», - зазначив Олександр Лукашов.

Надходження до районного бюджету зросли з 19,1 мільйона гривень у 2014 році до 52,5 мільйона у 2018-му. Також з 24,3 до 52,5 мільйона гривень за п'ять років збільшились власні надходження до сільських бюджетів.

«Як наслідок, на розвиток інфраструктури та інфраструктурних об'єктів

Знам'янського району видатки районного та сільських бюджетів за останні п'ять років в порівняні з попередніми п'ятьма роками збільшились у шість разів», - сказав голова Знам'янської РДА і додав, що на ці цілі в дев'ять разів зросли надходження з державного бюджету.

За словами керівника району, головним завданням, яке поставила перед собою влада в новому році, - «комплексно розвиватися і фінансувати кожну галузь».

«Робота спланована, прийнято районний бюджет – продовжуємо працювати, використовувати потенціал, робити все можливе для подальшого зростання і розвитку нашого району», - зазначив Олександр Лукашов.

Наприклад, у цьому році в районі побудують три сонячні електростанції та хочуть реалізувати більше 20 інфраструктурних та соціальних проектів.

Лара Гуріна, CBN