Рейтинги Порошенка стрімко зростають - соцопитування

Перегляди: 909

За даними соціологічного опитування центру ім. Драгоманова, яке проводили з 10 по 17 січня, беззаперечними лідерами першого туру президентських виборів стали лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та чинний Президент України Петро Порошенко, рейтинги яких практично порівнялися – 17,4 та 17,1% .

Про це пише Zik.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Соціолог та професор Сергій Штепа наголосив, що динаміка електоральних настроїв є позитивною саме для Порошенка.

«Найбільше зростає рейтинг Петра Порошенка, зростання підтримки Юлії Тимошенко призупинилося», – зазначив соціолог.

За лідерами йдуть очільник «Радикальної партії» Олег Ляшко та шоумен Володимир Зеленський. Вони отримали близько 7% підтримки усіх опитаних та 10% тих, хто планує взяти участь у виборах.

«Водночас для мене було сюрпризом певне зниження рівня підтримки Володимира Зеленського. На мою думку, це демонструє, що його менше підтримують як політика, і більше – як гумориста чи режисера», – зазначив експерт.

«Та динаміка електоральних настроїв показує, що майже зі 100% вірогідністю у другий тур виходять Юлія Тимошенко та Петро Порошенко», – вважає Штепа.

Також він сказав, що близько 30% опитаних не визначились, за кого голосуватимуть, серед тих, хто піде на вибори, – менш ніж 15%.

Окрім того, Сергій Штепа зауважив: зараз спостерігається поступова поляризація країни на два електоральні табори: умовно «патріотичний» та «бідний».

«Більш патріотичне населення схильне підтримувати Петра Порошенка, бідніші та прості ж люди – Юлію Тимошенко. Це простежується і у віковій динаміці: що старший виборець, то більша у нього доля підтримки Юлії Тимошенко і навпаки – що молодший, то Порошенка», – пояснив Сергій Штепа.

Нагадаємо, президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року.