У Богданівській школі впроваджують технології, які зберігають здоров’я

Перегляди: 2502

Пріоритетом розвитку Богданівської школи №1 імені Івана Ткаченка є створення комфортних умов для всіх учасників навчально-виховного процесу.

Що саме було зроблено протягом п'яти років і яких результатів вдалося досягти, під час ради регіонального розвитку Знам'янського району розповів директор опорного навчального закладу Сергій Бойчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бойчук зазначив, що, залучивши кошти з бюджетів усіх рівнів, у школі вдалося підвести водогін зі встановленням сучасної сантехніки, побудувати внутрішні туалети, замінити вікна і двері, відремонтувати тепломережі, харчоблок. А в минулому році від руйнування врятували корпус початкових класів, який побудований ще у середині минулого століття.

«Все це дало змогу навчатись і працювати у теплій, світлій школі. Це не лише енергозберігаючі, а і здоров'язберігаючі технології», - висловився Сергій Бойчук.

Він зазначив, що відійшли в минуле часи, коли вчителі самі виготовляли роздаткові або дидактичні матеріали. Зараз школа, де навчаються 330 учнів, має чотири комп’ютерні комплекси, 15 ноутбуків у кабінеті інформатики, інтерактивні комплекси, сучасний кабінет хімії. Перші класи укомплектовані за вимогами «Нової української школи». Придбали обладнання для інклюзивного кабінету. Учні безкоштовно забезпечені підручниками.

«Школа - не ізольований навчальний заклад. Створюється освітнє середовище: функціонує школа мистецтв, працюють гуртки та секції, відкрили дитячий майданчик, тренажерний комплекс. Ми з нетерпінням чекаємо на відкриття повністю відновленого, сучасного спортивного залу, а в перспективі - відкритого спортивного майданчика зі штучним покриттям», - зазначив директор.

Все це, за його словами, дає змогу отримувати високі результати. Учні школи є першими за результатами олімпіад та районних спартакіад, переможцями в обласному та всеукраїнському етапах Малої академії наук. Про рівень роботи школи свідчать і результати вступу у вищі навчальні заклади.

За результатами всеукраїнського конкурсу на краще учнівське лісництво 2018 року, яке провело Товариство лісівників України, перше місце посіли вихованці Богданівської школи.

Лара Гуріна, CBN