У Кропивницькому побили омбудсмена ОПОРи (ВІДЕО)

Перегляди: 962

Вчора, 26 січня, близько 23:00, у під’їзді багатоповерхівки скоїли напад на громадського омбудсмена з захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницького.

Він пов’язує цей випадок із професійною діяльністю, повідомляє офіційний сайт організації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вчора у під’їзді будинку де я мешкаю, відносно мене скоєно напад, – зазначив Євген Гурницький. - Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх особистих речей.

Цей випадок пов’язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області».

Омбудсмен написав заяву в поліцію, також звернувся в лікарню.

«Виборча кампанія тільки розпочалася, а на представника ОПОРи скоєно напад. Ми розцінюємо цю подію як тиск на спостереження. І у будь-якому випадку будемо об’єктивно і неупереджено фіксувати перебіг виборів Президента України у Кіровоградській області», – наголосила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Представники ОПОРи Кропивницького написали заяви у поліцію щодо розміщення білбордів без вихідних даних з зображенням кандидатів у президенти Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Валентина Наливайченка, Андрія Садового, Сергія Капліна.

Також 22 січня у Кропивницькому склали заяву до поліції на ймовірне порушення закону України «Про вибори Президента України» щодо розміщення білборда без вихідних даних кандидата Олександра Шевченка.